Майката, убила децата в Сандански, не била в афект

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Днес Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвинение за извършено от нея тежко престъпление – убийство на собствените си две малолетни деца. То е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите, подчертаха от държавното обвинение, цитирани от „24 часа“.

Обвиняемата живяла на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът – Васил Трайков, и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята Ивон Трайкова.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Кристина Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син Васил, а след това на 3-годишната си дъщеря Ивон. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Дунчева не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностово разстройство – емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Кристина Дунчева има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Понастоящем обвиняемата е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И чешка тенисистка попадна в хотела на Джокович

Снимка: БГНЕС Чешката тенисистка Рената Ворацова попадна в същия имиграционен хотел, в който се намира Новак Джокович преди началото на Аустрелиън Оупън, съобщи външното министерство на Чехия. „Рената Ворацова е в същия имиграционен хотел като Джокович, заедно с още няколко тенисисти, в Мелбърн“, споделиха от министерството за АФП в имейл. […]