„Майка“ – разтърсващ филм по истинска история

NetNews

Последният филм на Зорница София, като режисьор и сценарист, „Майка“ е копродукция на България, Германия и Хърватия. Той е от онези разтърсващи филми, които разказват една съвсем истинска житейска ситуация – невъзможността на една жена да забременее, а желанието ѝ да бъде майка е по-силно от репродуктивните ѝ проблеми и я отвежда чак в Африка, където се сблъсква със съдбите на много деца без родители и осмисля техния и собствения си живот чрез творчеството.

Главната роля е поверена на Дария Симеонова, която брилянтно се превъплъщава в образа на Елена Панайотова – жената, вдъхновила създаването на този филм с нейната житейска история.

Всички деца участници във филма, и в България, и в Кения, само с едно изключение, не са деца-актьори. Те са сираци или деца от улицата.

„Реализъм и документалност лъха и от локациите, и от стила на работа на оператора Крум Родригес, с когото режисьорът работи в трети филм и в четвърти пореден проект. Автентичността е на всички нива – има не малко сцени от филма, които са се случвали на авторите, докато работят по проекта“, разказват от екипа.

Вижте трейлъра на филма, който вече можете да гледате по кината в цялата страна:

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Любомир Стефанов: Борисов има да си връща на Нинова за задявката, че го чакала да се разберат като мъже

„В момента ГЕРБ се опитват да се представят като диалогичните, отговорните, поемащи национална отговорност да извадят държавата в труден момент. Танцът не е танго, но прилича на валс“. Това коментира пред БНР политологът Любомир Стефанов относно днешната лидерска среща, която свика БСП в рамките на третия проучвателен мандат за съставяне […]