Малайзия отменя смъртната присъда

NetNews

Малайзия се съгласи да премахне задължителната смъртна присъда и да я замени с други наказания по преценка на съда, съобщава агенция Ройтерс. Това заяви нейният министър на правосъдието, преразглеждайки обещанието, направено преди повече от три години, цитира news.bg.

Кабинетът също така се съгласи да проучи заместващи присъди за всички престъпления, носещи смъртно наказание, каза министър Уан Джунаиди Туанку Джаафар.

Малайзия има мораториум върху екзекуциите от 2018 г., когато също така обеща да премахне задължителното и дискреционното смъртно наказание.

Но правителството се отдръпна през 2019 г., заявявайки, че ще премахне задължителното смъртно наказание, но ще остави на съдилищата да решат дали човек, осъден за тежко престъпление, трябва да бъде обесен.

Уан Джунайди каза, че решението е последвано от препоръка на правителствена комисия за преразглеждане на алтернативните наказания, но не предоставя времева рамка, в която ще започне процеси за промяна на законите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов локдаун в Шанхай и Пекин

Си Дзинпин потвърди ангажимента на Китай към политиката за „нулев-Covid“, като обяви, че „постоянството е победа“, тъй като Шанхай и Пекин бяха засегнати от нови блокирания, локдауни и масови тестове само седмица след като градовете отпразнуваха облекчаването на ограниченията, пише The Guardian. В отговор на най-тежкото избухване на пандемията в […]