„Малка пиеса за детска стая“ – репетиции на ново заглавие в ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол

NetNews

„Малка пиеса за детска стая“ е новото заглавие, което ще попълни репертоара на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол, оповестиха от театъра. Автор на пиесата е Яна Борисова. С „Малка пиеса за детска стая“ Яна Борисова прави своя писателски дебют в българския театър, който я превръща в един от най-интересните съвременни драматурзи. Пиесата й е поставена от Галин Стоев през 2007-ма година и до днес спектакълът продължава да се играе на сцената на Театър 199. Текстът е награждаван многократно през годините.

         На ямболска сцена пиесата започна своето творческо пътешествие под режисурата на Вежен Велчовски. В пиесата публиката ще види как четирима приятели успяват да изградят свой свят без поза и фалш, свят в който поне веднъж седмично да избягат от заобикалящия ни хаос. Кой не би искал да има такива приятели, кой не би искал да има такова убежище? А дали убежището ще продължи да ги приютява или ще се разпадне, ще стане ясно в края на спектакъла.

         За реализацията на новия спектакъл ДТ „Невена Коканова“, Ямбол дава своето доверие на най-младите актьори в състава си. В ролите ще се превъплатят Яна Бобева, Галина Иванова, Румен Михайлов, Георги Караиванов и Кристиян Негалов. Кристиян е най-новото попълнение на трупата, а „Малка пиеса за детска стая“ ще бъде неговия професионален дебют на сцена.          Сценограф  на постановката е Жанета Иванова, а премиерата  е предвидена за началото на септември.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Напрежение между концесионери и хотелиери заради цените на шезлонги и чадъри

Все още нито един плаж у нас не е обявил цени за шезлонг и чадър. Концесионерите изчакват, а хотелиерите ги обвиниха, че ще провалят сезона. Огромната плажна ивица на „Слънчев бряг“ е празна. Цените на чадърите вероятно няма да бъдат намалени. "Държавата е това, министърът е това, който може да […]