Манолова: Да въведат гласуване по пощата

NetNews

„Изявлението на председателя на ЦИК, че хората под карантина няма да могат да гласуват е пряко посегателство срещу Конституцията. Ако не могат да организират вота, да се обърнат към парламента за промени и да се въведе гласуване по пощата“, заяви Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Тя е категорична, че вотът трябва да се проведе през месец март, както обяви президента Румен Радев. На въпрос дали тогава няма да е по-опасно заради развоя на пандемията, Манолова отново каза, че може да се въведе гласуване по пощата.

„Гласуването по пощата може да се случи, но властта много я е страх, защото тогава освен 50-те хиляди души в карантина, във вота по пощата ще се включат и гражданите зад граница, които няма как да бъдат контролирани“, смята Манолова.

„Необходимо е час по-скоро да дойдат компетентни, смели, почтени управляващи, които могат да управляват здравната, икономическата и социалната криза. Това правителство изпусна кризите“, категорична е тя.

Манолова определи помощта за бизнеса по време на пандемия като „мерки с огромен корупционен потенциал“.

„Ако искаш да кандидатстваш и да бъдеш одобрен, ти трябва да сключиш договор за поръчка с консултантска фирма, която ще ти осигури класиране“, твърди Манолова. По думите ѝ тези фирми взимат комисионна от сумата.

Манолова разкритикува също раздаването на бонуси. „ЦИК цяла година не им стигна времето да организират поръчката за машинното гласуване, но си раздадоха бонуси, гласуваха си пари за телефони и пари за коледно парти. За коледно парти – 5000 лв., за телефони – 30 000 лв. Това е неморално“, пояснява Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Удължават заседанието на ЕС

Заседанието на Европейския съвет може да продължи три дни, съобщи France 24. По план то ще започне в четвъртък. Идеята е да има разговори до петък. Дневния ред обаче е пълен с много теми. Разговорите може да продължат и в събота. Предвиждат се разговори за европейското споразумение и международните отношения. […]