Манолова е съгласна с избори на 28 март

NetNews

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова подкрепя предложението на президента парламентарните избори да бъдат проведени на 28 март, предаде БНР.

Във Велико Търново Манолова коментира, че усложнената противоепидемична обстановка не е причина за отлагане на вота.

„Всеки един ден повече във властта на правителството на Борисов е катастрофа за българския народ, така че възможно най-ранната дата е възможно най-добрата дата за предстоящите избори. България не е някакъв изолиран остров, след като другите държави могат да организират вот в условията на пандемия, защо ние да не можем“, каза тя.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) незабавно да открие процедура за намаляване цените от 1 януари 2021 г. на парното и на електроенергията, произведена от топлофикациите.

За това настоява в писмено становище становище до енергийния регулатор Мая Манолова.

Тя заяви, че над 20% е разликата, която топлофикациите плащат за природен газ и това, което се калкулира на потребителите.

Прогнозната цена на природния газ, приета от енергийния регулатор при определяне цената на парното и тока за сегашния отоплителен сезон, е 30 лева за мегават час, но реално цената месец за месец варира от 17 до 27 лева за мегават час, което прави гражданите принудителни спонсори на топлофикациите, коментира Мая Манолова:

„Изчислихме, че столичната топлофикация е спонсорирана от гражданите на София с 14 милиона лева. За Бургас става дума за 3 милиона лева. Във Велико Търново, където гражданите плащат най-скъпото парно в цялата страна, са наддали суми между 500 хиляди и един милион лева. Те надплащат суми на топлофикаците, които не са дължими“.

Мая Манолова поясни, че при разлика в цените над 15%, енергийният регулатор има законовото право да извърши корекции веднъж годишно и настоя това да бъде направено от 1 януари.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Канал 3 спира да съществува от днес

Още една българска телевизия отива в историята. От Канал 3 обявиха на сайта си, че от днес телевизията ще излъчва повторения на предаванията до 4 януари. Тогава на мястото на канала ще се появи Nova News. Както вече стана ясно, Нова Броудкастинг Груп закупи телевизията и каналът ще се преобразува […]