Манолова към ЦИК: Върнете бонусите!

NetNews

Членовете на Централната избирателна комисия да възстановят на държавата над половин милион лева настоява в отворено писмо Мая Манолова от „Изправи се.БГ“, предаде БНР.

„Призовавам ви, госпожи и господа членове на ЦИК: отговорете на българските граждани коя е разпоредбата в Изборния кодекс, която ви даде право да ползвате жилища под наем за сметка на данъкоплатците и да получите допълнителни възнаграждения (бонуси)!

Вие си самосъздавате правни основания за лични облаги, липсващи в Изборния кодекс. Следователно, вие съзнателно нарушавате закона. Призовавам ви да върнете бонусите и средствата за наемите, с които сте ощетили държавния бюджет и гражданите през 2020 г.!“

Това се казва в Отворено писмо на Мая Манолова до ЦИК, в което тя оспорва да имат законово право до получават бонуси в размер на 440 хил. лв. и да им се плащат наемите на жилищата в размер на 132 хил. лв. Манолова призовава членовете на ЦИК да върнат общо сумата от над 560 хил. лв., получена от тях неправомерно. Тя адресира писмото си и до председателите на парламентарните партии, защото те предлагат членовете на ЦИК и носят политическа отговорност за тях.

„Мотивът на членовете на ЦИК, че липсвало правно основание в Изборния кодекс, за да защитят правата на избирателите и да организират честни избори, е напълно несъстоятелен и лицемерен. Особено лицемерен на фона на платени от парите на гражданите наеми за жилища на четирима членове на ЦИК в размер на 132 485 лв. за 2019 г. и изплатени бонуси на всички 20 членове на ЦИК в размер на 434 000 лв., като всеки от тях е получил между 5 хил. и 10 хил. лв. допълнително върху заплатите си за 2019 г., според доклада на АДФИ“, казва още Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

100 населени места останаха без ток в Северозапада

Усложнена остава ситуация в селата около София. Проливният дъжд нанесе сериозни щети. Около река Блато са изградени диги, за да се предпази населението, предаде NOVA. Кризисен щаб следи нивата на язовирите в цялата страна, където е необходимо има контролирано изпускане на водоемите. На Северозапад 100 населени места останаха без ток. […]