Марешки: Целта на Радев е само твърдите ядра да отидат на избори

NetNews

„Право на президента е да издаде указ за насрочване на парламентарните избори. Това обаче не трябва да става без обстановката да бъде преценена правилно. Не трябва да има политически инат, а всичко да е сметнато и да бъде в полза на народа. Вероятно целта на президента Радев е само твърдите ядра да отидат на избори“. Това заяви в ефира на NOVA лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Според него избори в края на март означават предизборна кампания през февруари и март, които не са месеци, в които хората биха участвали.

„В този период е много студено и никой няма да си направи труда да излезе и да подаде гласа си. Това неминуемо ще донесе до много ниска избирателна активност. Примери за това могат да бъдат дадени и от съседна Румъния“, каза Марешки.

Според лидерът на ВОЛЯ тези два месеца са в срок по закон и те са в рамките на мандата. „Именно внушението, че този срок е повече е опасно“, казва той и добави, че в изборния процес са ангажирани между 60 и 70 хиляди души.

„Представете си едни секции, които трудно се отопляват и не могат да се проветряват. Ако това се случи през май – прозорците могат да бъдат отворени и да не се предизвика бум на заразените“, казва Марешки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Христов: Всеки затворен ден намалява шансовете на управляващите да спечелят изборите

Всяко действие оттук нататък в месеците до изборите може да се тълкува като предизборна кампания. Всеки затворен ден намалява шансовете и възможността управляващите да спечелят изборите. Това каза пред БНР доц. Александър Христов, преподавател по политическа комуникация и изборни кампании. Обвинението, че хората са лоши и не спазват мерките, което […]