Мариана Тошева застава начело на Оперативния щаб за украинските бежанци

NetNews

Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предложението на правителството за ръководител на Оперативната координационна група към Министерския съвет, съобщават от БНР.

Това обяви вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова, която откри дискусия на тема: „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, провеждаща се в представителството на Европейския парламент у нас.

Мариана Тошева ще замести на поста Валери Рачев, който преди седмица се оттегли поради лични причини. Тошева стана председател на агенцията за бежанците на 23 март т.г., когато премиерът освободи от този пост Петя Първанова заради незадоволителни резултати.

„България показва лидерство и непоколебимост. Позиция, която ме кара да се гордея“, заяви още Калина Константинова за помощта, която страната ни оказва на бягащите от военния конфликт.

Задачата на Оперативната координационна група към Министерския съвет е да координира действията за евакуирането и настаняването на потърсилите закрила у нас от началото на войната в Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

От къде идва нездравият интерес към истории за престъпления и серийни убийци?

Много от нас са склонни да определят себе си като обсебени от истинските престъпления. В наши дни съществува едно огромно общество от хора, които гледат документални филми за криминални „герои“, разучават случаи в Google без прекъсване, слушат криминални подкастове и четат книги за серийни убийци и убийства. Но защо сме […]