Мария Габриел: До 6 месеца тръгва европейската платформа за образование

NetNews

"Трябва сериозно да се работи за постигане на свързаност с интернет в нашата страна", каза българският еврокомисар Мария Габриел по БНТ.

Само така според нея ще могат да се подготвят условията за предизвикателствата, които стоят пред образованието за младите хора и за учителите.

Европейската комисия е отпуснала достатъчно средства за подготовка и обучение на преподаватели за работа с дигитално съдържание и за създаване на такова съдържание. В иновационния бюджет на ЕК са предвидени 26 милиарда евро за образование по програмата Еразъм+, в рамките на която се очаква да бъдат създадени голям брой нови учителски академии.

Мария Габриел, в чийто ресор е и културата, обеща подкрепа за творците. За тях се планира създаване на нова Общност на знанието. Тя ще включва не само дигитализиране на културно наследство, но и работа по програма "Хоризонт Европа". Ще се работи активно финансира издаването на книги, преводите, създаването музика, ще се подкрепят артисти от всички сфери на изкуството.

Българският еврокомисар коментира и проблема за ваксините, като заяви, че има всички предпоставки ваксинирането да започне едновременно във всички страни членки на 27-28 декември. Според нея по отношение на ваксинирането е необходима широка разяснителна работа, тъй като и у нас, и в Европа има недоверие към ваксините. Такава кампанията трябва да обяснява и страничните ефекти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тази подправка е истинско чудо за черния дроб и срещу диабет

Докато се лекуваме от вирусни и бактериални инфекции, органите ни са подложени на силен стрес. Честата употреба на лекарства, включително антибиотици, се отразява негативно на черния дроб. Експертите обаче смятат, че здравето на черния дроб може да се поддържа самостоятелно. За това, според тях, също е подходяща специална подправка. Кардамонът […]