Мария Габриел: Следим случая с българския гражданин Милан Димитров, съден в Гърция

NetNews

Министерството на външните работи следи случая с българския гражданин Милан Димитров, съден в Гърция, за да бъде екстрадиран в Съединените щати, информира депутатите вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, цитирана от БНР.

Тя представи в парламента ретроспекция на случая и действията на консулството ни в Гърция, като уточни:

„Бащата на г-н Димитров много ясно сподели информация с консула, че те имат нает адвокат, очакват дело за неговото освобождаване. Повече помощ от генералното консулство не е търсена. Следим и ние отблизо случая“.

Според „Възраждане“ обаче този частен случай е останал скрит от обществеността и представителите на управляващите партии.

Според лидера Костадин Костадинов нашият сънародник е арестуван през декември миналата година, без доказателства, на базата на клетвена декларация на представител на американската прокуратура.

В края на юни Солунският апелативен съд одобри екстрадицията на 49-годишния българин, който е издирван от Съединените щати по подозрения, че е продавал американски микрочипове и други високотехнологични елементи в Русия чрез българска компания.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вашингтон: Разширяването на БРИКС не се разглежда като заплаха

Координаторът за стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби каза в петък, че САЩ не разглеждат разширяването на БРИКС като заплаха. „Ние не виждаме БРИКС като антиамериканска коалиция или каквато и да е враждебна организация“, каза Кърби пред репортери. По-рано този месец БРИКС обяви, че […]