Марта Вачкова: Великден е в душите!

NetNews

„Великден винаги е прекрасен празник“, каза в ефира на „На Фокус” актрисата Мартина Вачкова.

„Празнувала съм го на различни места по света, но в селото в Етрополския балкан местните и такива като нас, виладжии, събирахме пари, за да построим един параклис, който от малък проект стана една хубава църква. И аз помня, когато бяха само основите на този параклис, още нямаше камбана, и с Джоко Росич и близки приятели, хора от селото, там си направихме Великден. Не е въпросът в мястото, в златото, в хубавите икони, иконопистта в църква. Великден е в душите“, каза още актрисата.

На 26 май 90 години щеше да навърши Григор Вачков. Драматургът Юрий Дачев прави филм, който дъщерята на големия актьор иска да представи пред приятели в кино „Одеон“ на датата и така да се отпразнува този ден.

„Ще се почерпим с чаша вино и ще си спомним за него“, каза Марта Вачкова.

Нейната надежда е по време на настоящите светли празници да възкръсне любовта в сърцата на всички хора.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Няма данни за пострадали при пожара в петролен склад в Брянск

По предварителни данни няма пострадали при пожара, обхванал тази сутрин петролен склад в руския град Брянск, предаде ТАСС, като цитира говорител на министерството на извънредните ситуации. „По предварителни данни, няма пострадали при пожара“, заяви говорител. Спасителните служби не планират евакуация на населението от района на горящия петролен склад.