Марта Вачков: Великден е в душите!

NetNews

„Великден винаги е прекрасен празник“, каза в ефира на „На Фокус” актрисата Мартина Вачкова.

„Празнувала съм го на различни места по света, но в селото в Етрополския балкан местните и такива като нас, виладжии, събирахме пари, за да построим един параклис, който от малък проект стана една хубава църква. И аз помня, когато бяха само основите на този параклис, още нямаше камбана, и с Джоко Росич и близки приятели, хора от селото, там си направихме Великден. Не е въпросът в мястото, в златото, в хубавите икони, иконопистта в църква. Великден е в душите“, каза още актрисата.

На 26 май 90 години щеше да навърши Григор Вачков. Драматургът Юрий Дачев прави филм, който дъщерята на големия актьор иска да представи пред приятели в кино „Одеон“ на датата и така да се отпразнува този ден.

„Ще се почерпим с чаша вино и ще си спомним за него“, каза Марта Вачкова.

Нейната надежда е по време на настоящите светли празници да възкръсне любовта в сърцата на всички хора.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Марта Вачкова: Великден е в душите!

„Великден винаги е прекрасен празник“, каза в ефира на „На Фокус” актрисата Мартина Вачкова. „Празнувала съм го на различни места по света, но в селото в Етрополския балкан местните и такива като нас, виладжии, събирахме пари, за да построим един параклис, който от малък проект стана една хубава църква. И […]