Мартин Димитров: Хората правят разлика между елементарния популизъм и сериозните предложения

NetNews

Хората правят разлика между елементарния популизъм и сериозните предложения. Виждате, че най-големите популисти си заминават малко по малко.

Така депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров коментира разразилите се дискусии, свързани с актуализацията на бюджета, и коментарите на отделни политически лидери по темата.

Според Димитров актуализацията е необходима и решението на БСП да забави връщането на мандата, за да бъде завършена, е нормално.

"Ние настояваме за няколко неща, като много ще внимаваме да няма огромно разрастване на разходите – кампания, която да обяснява ползите от ваксините, подкрепяме и вариантът на правителството за увеличение на пенсиите, за да може всички пенсионери да получат повече пари, а не само 56% от тях. Трябва да се увеличи действителният стаж, а не категорийният, за да е справедлив моделът. Освен това трябва да бъдат дадени и повече пари за ваучерите за храна, за да стигнат те до края на годината", заяви депутатът от ДБ.

Икономистът смята за нужно моделът да бъде изграден така, че да може гражданите лесно да осъществяват контрол върху това как се харчат парите им.

"Това, което стана с Българската банка за развитие не е случайно – през 2019 г. беше приет Законът за публичните предприятия и тя беше извадена от него по предложение на ГЕРБ, ДПС и Патриотите, след което дойде даването на големи кредити, вместо да бъде подпомаган малкия бизнес. Докато такива неща не бъдат спрени, няма как да бъде постигната промяна", каза той.

Сред предложенията на "Демократична България" да бъде създаден публичен регистър, където да бъдат публикувани всички заявления за кредити, да се отбелязва кои от тях са одобрени и след това – какви пари са изплатени по тях.

"В момента има такъв регистър, където данните са налични, едва когато парите бъдат платени в НОИ и информацията се публикува с два месеца закъснение. Промените са предложени на министрите, както и на Народното събрание, а аз съм упорит човек и вярвам, че с Воля ще стане", обясни Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани

Управлението на здравната криза е в здравните власти – в ръцете на министъра и неговия екип. Доц. Кунчев също е част от този екип. Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред Нова ТВ. "Кунчев каза неговото експертно решение, но там […]