Математикът Лъчезар Томов: Над 250 починали от ковид за ден по изборите

NetNews

Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители – наблюдава се текущо увеличаване на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%. Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е само от закъснели починали (дълго лекуващи се), тъй като отговаря на подобни тенденции при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от активните случаи.

Това пише във "Фейсбук" математикът Лъчезар Томов.

"При децата скоростта на нарастване на случаитe в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители. С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече".

"Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз, е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954", пише още Томов.

"Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант.

Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10 април", завършва той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конфигурирахме електрическото комби на Porsche за 500 хиляди лева

Преди едва няколко дни от Porsche представиха повдигнатата комби версия на електрическия Taycan, а модела вече е наличен в конфигураторите на марката. Ние разбира се, решихме да си „сглобим“ един Taycan Cross Turismo, който ще ни струва почти 500 хиляди лева, ако трябва да го купим днес. За 187 783лв., […]