Математическа гимназия „Атанас Радев“ е номинирана за Наградата на Ямбол за 2021 г.

NetNews

Ямболската математическа гимназия „Атанас Радев“ е предложена за Наградата на Ямбол за 2021 г. Предложението е направено от директора на училището Евгений Иванов. След разглеждането му от комисия към общината то е внесено в общинския съвет със становището гимназията да бъде удостоена с отличието за значителен принос в развитието на града.

ПМГ „Атанас Радев“ е богата с професионализма на учителите си, ученолюбието и упоритостта на учениците и академичната си атмосфера, се казва в мотивите. 25 процента от завършилите продължават обучението си в престижни учебни заведения в България, Европа и САЩ. През годините учениците се представят традиционно силно на националните кръгове на олимпиадите, на националните състезания и стават членове на националните отбори за международни олимпиади по математика, информатика, биология, руски език, природни науки, астрономия, география и философия.

Училището се ползва с уважението и доверието на цялата общественост и подкрепата на всички институции на Ямбол. Родителите избират децата им да учат в Природо-математическата гимназия, защото знаят, че в това училище се откриват дарби и способности, дават се знания, развиват се умения, получава се богата култура, развива се характер. Гимназията винаги е имала силен екип от учители с висока квалификация и доказани резултати в работата. Дейността на училищното ръководство и учителите е насочена към постигане на отлична подготовка на учениците по всички предмети. Осигурена е подкрепа и насърчаване на всички ученици в областта на способностите и възможностите им. Полагат се специални грижи за даровитите ученици с цел тяхната изява и развитие.

Заседанието на ОбС, на което ще бъде гласувана наградата, е насрочено за 31 май.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

5 часа издирваха рускини край Ягодинската пещера

Две руски туристки са били открити в добро общо състояние край Ягодинската пещера, след като са били издирвани в продължение на пет часа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. На 22 май вечерта на тел. 112 в РУ – Девин бил получен сигнал за изгубени в планината две руски […]