МВнР се свързало с авиопревозвача, но от Франкфурт нямало яснота

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
МВнР се свързало с авиопревозвача, но от Франкфурт нямало яснота

Кадър: Bulgaria ON AIR

МВнР оказва съдействие на сънародниците ни, блокирани на летището Франкфурт-Хан, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Още по темата

8 яну 2022 14:42

97

МВнР се е свързало с летищните власти и авиопревозвача, като от тяхна страна към момента няма допълнителна яснота относно създалата се ситуация.

По информация на българското дипломатическо ведомство „полетът, предвиден да излети за София в 20.15 ч., към момента е отложен за 23.00 ч.“.

Заместник-министър Ирена Димитрова се е свързала с наш пътник на летището и е поискала информация за състоянието на сънародниците ни както и за продукти от първа необходимост, които спешно да бъдат доставени от служители на генералното ни консулство.

150 пътници на полет от Франкфурт-Хан за София изкараха цялата нощ в самолета, с който е трябвало да летят за София. Полетът е отлаган многократно с различни обяснения – заледена писта, замръзнал самолет и др.

В крайна сметка така и не излетели, но на летището нямало кой да отвори вратите и да позволи на пътниците да напуснат самолета. Наложило се хората да останат в него до сутринта. Сред тях има и 12 бебета.

Българите смятат да съдят превозвача колективно, настояват и за обезщетение. БНР предаде, че п о информация на компанията в момента всички пътници са настанени в хотел, осигурени са им напитки и храна.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съветникът Борис Бонев получил заплаха за живота си

Снимка: БГНЕС Общинският съветник Борис Бонев е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му. Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и […]