МВнР съетва: Не пътувайте до Казахстан

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
МВнР съетва: Не пътувайте до Казахстан

Снимка: Facebook

Във връзка с масовите протести и обявяването на извънредно положение в Казахстан, Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до страната, както и от вътрешни пътувания в рамките на нейната територия.

Към момента в българското посолство в Нур-Султан не са постъпвали данни за задържани или пострадали наши сънародници. Мисията ни следи ситуацията и е в готовност за оказване на съдействие при необходимост.


Българските граждани, пребиваващи временно или постоянно в страната, следва да имат предвид, че на територията на Република Казахстан са въведени множество ограничителни мерки, като е в сила и комендантски час между 23:00 ч. и 7:00 ч.

Актуална информация за действащите ограничения може да бъде намерена на следния линк: https://mfa.bg/bg/situationcenter/32414.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Нур-Султан на следните телефони за връзка: +7 7172 90 15 15 и в извънработно време на телефонни номера +7 701 371 07 64, +7 701 313 25 67, както и на имейл адреса на дипломатическото ни представителство – embassy.nursultan@mfa.bg
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нямаме подготвени пилоти за спасителните хеликоптери

Снимка: БГНЕС Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев заяви, че България не разполага с достатъчно квалифицирани пилоти за бъдещата система за хеликоптерно издирване и спасяване – HEMS, която предстои да бъде изградена у нас. След днешното заседание на ресорната парламентарна комисия той посочи, че причината за това е наличието […]