МВР пази машините за гласуване денонощно

NetNews

Машините за гласуване се съхраняват в склад в район Искър в София и от 19 февруари се пазят от МВР денонощно, каза в минутите за парламентарен контрол вицепремиерът Марияна Николова. Тя отговори на въпрос на народните представители Крум Зарков и Иванов Иванов относно осигуряване съхранението на машини за гласуване.

Достъпът до машините е ограничен и се осъществява от един вход от ограничен кръг лица. Спазват се всички противопожарни мерки, каза Николова.

За изборите трябваше да вземат 9600 машини за гласуване, които ще струват малко под пет милиона лева. Те трябва да бъдат сертифицирани и съхранявани така, че да няма съмнение, че са манипулирани, каза Крум Зарков. Иванов Иванов попита защо машините се съхраняват в склад на частна фирма, а не под опеката на държавата.

Държавна агенция "Електронно управление" е получила три машини за гласуване за тяхното сертифициране и оценяване на съответствие, посочи още Марияна Николова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Трагедия сполетя втората ракета на България

Голяма трагедия сполетя втората ракета на България Димитър Кузманов. Внезапно е починал бащата на тенисиста – Савко Кузманов. Мико е съкрушен след ужасната новина, която научил броени часове преди старта на мачовете на България с Мексико от Купа "Дейвис". По програма Кузманов трябва да излезе в 16 часа срещу Луис […]