Медик от „Александровска“: Ситуацията при нас е далеч от нормалната

NetNews

През последните 2-3 седмици обстановката в "Александровска" е много далече от нормалната, защото всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит.

Това заяви пред БНТ проф. Марин Георгиев, началник на клиниката по урология в Александровска болница. "Ние сме гръбнак на Медицинския университет", коментира по темата проф. Красимир Янев, ръководител на катедра "Урология". На практика основните катедри са в Александровска болница, обучаваме над 4000 студенти, коментира проф. Янев.

"Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме "за" проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум", допълни още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година основните разходи са били за консумативи и медикаменти, за ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев състоянието на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, но сега лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лотария за ваксинирани, наградата - апартамент за $1,4 милиона!

Нов апартамент на стойност 1,4 милиона долара ще бъде голямата награда в специална лотария, която ще се проведе в Хонг Конг само сред жителите, напълно ваксинирани срещу коронавируса. Целта е да се насърчат хората да се включат по-активно в правителствената имунизационна програма, съобщи БГНЕС като се позова на South China […]