Мерджанов: Обезглавиха „Гранична полиция“

NetNews

Липса на ред и сигурност – какво се случва в държавата?

„Това, което забелязваме и като действия в Народното събрание, пък и ситуацията в предишните ведомства, е крайно тревожна. Ние сме свидетели на множество пробиви в сигурността на държавата – хакерски атаки, границите и злополучните случаи със загиналите двама полицаи в Бургас и загубата на Петър Бъчваров. Познавам границата доста добре, баща ми е от едно гранично село. Пет мандата съм бил на този район и няма село от Малко Търново до „Капитан Андреево“, което да не съм посетил“, каза бившият член на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов в студиото на „Денят ON AIR“.

„Това, което ми прави впечатление, е доста ужасяващо – дават съвети и коментират хора, които не познават системата, но най-зловредно е тогава, когато това излиза от овластените лица. За мен будят тревога изявленията на лидерите на синдикалните организации – Попов и Кузманов, които не вярват нито на бившите, нито на настоящите, нито на които и да са управляващи системата. Не искам да посочвам определените случаи, но контролът на границата е дело за професионалисти“, допълни Мерджанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Слушам за екзотична идея от страна на сегашния служебен министър, с която категорично не съм съгласен. Като човек, който познава системата, не мога да приема как така беше „обезглавено“ ръководството на Главна дирекция „Гранична полиция“. Вместо проблемите да бъдат решавани, те избухнаха с нова сила. В ръководството на „Гранична полиция“ не мога да забележа нито един човек, който да е компетентен по отношение на охраната, контрола на зелена граница. Така не може да се водят действията. Бяха извършени и много уволнения“, каза още Мерджанов.

Според него много неща трябва да се направят по границата, включително и технологичното обновление.

„Не бива да чакаме Европа. Това, което може сегашното ръководство да направи, е да се огледа в професионалистите, да разчита на хората с опит и по този начин да не всява смут“, допълни още Атанас Мерджанов.

„След трагичния случай в Елхово, самите гранични полицаи не желаят да носят службата. Страхуват се. Тези, които трябва да си говорят и да решават проблемите са овластените. Понеже говорим за сигурността на страната – може би усилията на депутатите не биваше да бъдат насочени непременно към бюлетините. Трябваше да се помисли за пробивите в сигурността“, категоричен е гостът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тир избута кола от пътя на "Ботевградско" и избяга (ВИДЕО)

Тир избута от пътя кола на бул. „Ботевградско шосе“ и избяга. Инцидентът е станал при включването към Северна скоростна тангента. За случая съобщиха във фейсбук групата „Катастрофи в София“. Там е качено е видео, на което се вижда как тежкотоварният автомобил подава сигнал с десен мигач, за да се преустрои […]