Меркел призна: Тежките решения за COVID кризата ме държат будна нощем!

NetNews

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че се буди нощем, за да мисли за съдбоносните решения, които трябва да взима в опит да се справи с пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел, която е учен по образование и е известна със своя твърд и делови подход, беше поставена под натиск през последните седмици заради бавното напредване на кампанията по ваксиниране в Германия и ЕС, в сравнение с Великобритания, САЩ и Израел.

В необичайно лично телевизионно интервю Меркел каза, че познава много хора, които се страхуват за поминъка си във връзка с пандемията и че не забравя такива лични истории.

Будя се нощем и мисля за разни неща. Това е трудно време за мен. Искам да съм премислила обстойно нещата преди да вземам решение, каза Меркел по телевизия RTL.

Изправена пред остри критики от някои германски медии, особено най-тиражния таблоид "Билд", по-рано Меркел разговаря с група германци за кризата и последиците от карантината, включително с объркани родители, които правят усилия да се справят.

Все пак Меркел, която беше похвалена за начина, по който ръководеше първата вълна на кризата, предупреди, че макар ситуацията да върви във вярната посока, все още е нужно търпение.

Виждам някаква светлина в дъното на тунела. Но трябва да сме много, много внимателни, за да сме сигурни, че на последната отсечка няма да умрат много хора, каза Меркел.

Тя подчерта, че е твърде рано да се каже колко ще продължи строгата карантина в Германия.

Иска ми се да съобщя някои добри новини. Но няма смисъл да се дават фалшиви надежди, затова винаги се опитвам да съм реалистка.

Германия е регистрирала над 2,2 милиона случаи и близо 60 000 починали от COVID-19.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мира Баджева: Ако има по-малко от 3 милиона избиратели, ще се изкриви вотът

”Ако има по-малко от 3 милиона избиратели, ще се изкриви много вота. Мисля, че ще има около 2,5 милиона. Мисля, че хората се боят. Не беше доизмислена добре датата. Тогава, например, ще е пролетната ваканция на децата, хората ще са заминали, няма да са си вкъщи. Най-мотивираните ще отидат да […]