Меркел с призив към германците

NetNews

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова своите сънародници да се въздържат от посещения при роднини за Коледа и да се поздравяват с тях онлайн. "Жени и мъже, които са далеч от дома, за да гарантират нашата сигурност, знаят какво означава да имаш ограничен контакт с любимите хора", каза Меркел в седмичния си видео подкаст. По думите ѝ тези хора знаят какво е за дълъг период да могат да се свързват с близките си само по "Скайп" вместо да са заедно с тях.

Институтът "Роберт Кох" съобщи, че за последното денонощие в Германия са били регистрирани над 31 000 новозаразени с коронавирус и 702 смъртни случая. Броят на новите заразени е двойно по-голям от 15 декември – деня преди Германия да навлезе във втория си строг локдаун, който се очаква да продължи поне до 10 януари.

В призива си преди Рождество Христово и Нова година Меркел приканва германците да не предприемат маловажни пътувания и да ограничат до минимум социалните си контакти, тъй като експерти предвиждат ръст на новите случаи на коронавирус по време на празниците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Американска кибератака срещу НАТО и ЕС

НАТО и Европейската комисия съобщиха днес, че проверяват информационните си системи след голямата кибератака срещу американски правителствени агенции, за която Съединените щати обвиняват Русия. "На този етап не сме открили никакво доказателство, че сигурността на която и да било мрежа на НАТО е била компрометирана", каза представител на Алианса, пожелал […]