Местната власт в Поморие: Всичко е по проект, изрядни сме!

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Проверката на Икономическа полиция в Община Поморие продължи три часа и половина.

Полицейските служители излязоха от общината с папки с документи. Проверката се извършва по сигнал за злоупотреби по проект за над 11 млн. евро за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище, предаде БНР.

Още по темата

10 яну 2022 10:43

17

От Община Поморие уточниха, че проверката е започнала в 10.30 часа, когато екип на Икономическа полиция влязъл в кабинета на кмета Иван Алексиев. Образувано е досъдебно производство в Окръжна прокуратура Бургас.

Целта на посещението е извършване на проверка и изземване на документи с разрешението на съда. Съмненията са за двойно плащане за една и съща дейност.

Няма закононарушения по проекта, категоричен е председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов.

„Всичко е изпълнено както е по проект. Нямам никакви притеснения. И първият етап на този проект, и вторият етап, са приети. Тази проверка сега си я обяснявам така, както всичко става в държавата – проверки във всички общини, където са кметове на ГЕРБ, за да се търсят някакви злоупотреби, но аз съм сигурен, че тук няма да има никаква злоупотреба, защото всичко си е както си е по проектите. В сградата влизат по стаи и искат документи в оригинали“, каза той.

Пристанището се намира в най-източната част на Поморие и беше открито от бившия премиер Бойко Борисов на 21 май 2016 година. Тогава е приключил първият етап от реконструкцията, а вторият етап с окончателно завършване е на 27 септември 2021 година.

75% от финансирането на проекта е по ОП „Рибарство и аквакултури“, а останалата част – от държавата и общината.

Нямаме притеснения за законността на действията на Общината, каза кметът на Поморие.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Минчев: Липсват IT специалисти в администрацията

„На министъра на електронното управление Божидар Божанов този случай му дойде като студен душ. При такава идея за смяна на номера на Булстат първо се прави стрес тест. При нас, бързайки да покажем нещо, ето го и резултата“, заяви експертът по киберсигурност Златогор Минчев в студиото на „Денят ON AIR“ […]