Метеорит падна на възглавницата на жена в Канада (СНИМКИ)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Жена от канадската провинция Британска Колумбия бе събудена от метеорит, пробил покрива на дома ѝ и паднал върху възглавницата ѝ, съобщи агенция UPI. Жената се събудила в пепел след силен взрив в стаята си и видяла парче черна скала на възглавницата.

Рут Хамилтън разказа, че първо в просъница чула кучето си да лае. "Следващото нещо, което чух, беше мощен взрив и отломки се посипаха върху лицето ми", сподели тя пред CBC News.

Жената скочила от леглото, включила осветлението и тогава видяла, че нещо е пробило тавана на спалнята ѝ.

"Не знаех какво да правя и позвъних на телефона за спешни случаи. Докато разговарях с диспечерката, която ми задаваше всевъзможни въпроси, разместих двете възглавници, върху които спя и между тях видях метеорита", каза тя.

Космическата скала, с размер на пъпеш, била паднала на сантиметра от главата на Хамилтън.

Полицаят, който пристигнал в дома ѝ, първоначално заподозрял, че каменният къс може да е от строеж наблизо. Проверка установила, че на мястото на строителния обект не се извършват взривни дейности, но работещите там съобщили за ярка светлина в небето и звук от експлозия.

Експерти от Западния университет в Лондон, Онтарио, потвърдили, че парчето скала, паднала върху леглото на Хамилтън, е метеорит.

"Със сигурност е метеорит. Всичко в разказите за случилото се съвпада със събитията при падане на метеорит и фактът, че тази ярка светлинна топка е била забелязана по същото време в небето, потвърждава тази версия", каза Питър Браун, преподавател в катедрата по физика и астрономия на университета.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сър Алекс Фъргюсън: Роналдо отново заслужава „Златната топка“

5-кратният кавалер на приза „Златна топка“ – Кристияно Роналдо, отново е сред спряганите за отличието, а, според бившия му наставник – сър Алекс Фъргюсън, той трябва да получи наградата за шести път тази година. „Той я заслужава след всичките рекорди, които счупи тази година“, каза Съра, цитиран от Marca. Шотландецът […]