Методи Лалов разкри какво се случва в „Демократична България“

NetNews

"Иво Мирчев, Антоанета Цонева, Христо Иванов работят денонощно, но се самозабравят, започват да не разбират същността на "Демократична България". Когато идвах в партията, чувах, че нещата в "Демократична България" се случват демократично, а нямаме вътрешни избори, представителство на малцинствата, на младите хора не се дава път. Всеки, който си позволи да има мнение, различна политика, бива враг. Не очаквах това от тази партия. Тримата нека се съберат и да оценят ситуацията". Това заяви пред БНР бившият председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет Методи Лалов.

С оглед случващото се от години в "Да, България" и в коалицията "Демократична България" мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията, написа Лалов в статус във Фейсбук. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори, написа още той.

Той посочи, че в кариерата му на съдия и политик няма постъпка, която да може да бъде обвързана с каквото и да е задкулисно влияние.

"Няма вариант да бъда подчинен и да не кажа мнението си. Не искам да повтаряме грешките на "Реформаторския блок", не искам да допусна подмяна. Защото говоря сега, защото после ще е късно. Не можем да си позволим поредното шушу-мушу договаряне и редене на екипчета по кабинети. Ще се научим демократично", обяви Лалов.

Той допълни: "Искам "Да, България" на Кристиан Таков, Христо Иванов и Мануела Малеева, а не на Иво Мирчев и на Антоанета Цонева, които си мислят, че могат и знаят всичко и който се различава от тяхното мнение, бива анатемосан".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Актьорът Веселин Калановски за трети пореден път е водач на "Демократична България" в Ямбол

Без промени на челните места е листата на коалиция "Демократична България - Обединение" в Ямбол. Това стана ясно днес, след регистрацията на кандидатите в РИК. Водач отново е актьорът Веселин Калановски. Той бе начело на листата и на предните два избора.