Мечки тероризират родопски села

NetNews

Три нападения от мечки е имало през последните дни в Родопите. Екипи на РИОСВ са проверили първите за годината сигнали за щети от кафява мечка в землището на село Триград, община Девин и село Чокманово, община Смолян.

При оглед в местност „Краево“, землище на село Триград са открити две овце и една крава. По-късно през деня е проверен сигнал в село Чокманово, където е установено нападение над едно конче. И при двете констатирани щети, в близост до местата на нападение са открити следи от защитения вид. Третият сигнал е от село Змеица.

В местността „Мангърова барчина“ собственичката на стадо от 42 овце констатира липсата на две от тях. За регистрираните щети РИОСВ – Смолян, ще изготви предложение за обезщетение на собствениците.

През този период на годината, нападенията на мечки над селскостопански животни се дължат на липсата на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Меган Маркъл може да се кандидатира за Белия дом през 2024 г.

"Меган Маркъл може и да се кандидатира за Белия дом", пише лондонският вестник Daily Mail. Според изданието съпругата на принц Хари е започнала да проучва лобистки компании, които евентуално да ѝ помогнат за набирането на средства за изборите на 5 ноември 2024 г. "Източник до бившата актриса заяви, че Маркъл […]