Милен Керемедчиев: Колкото и да са тежки санкциите към Русия, те са взаимносвързани

NetNews

„Колкото и да са тежки санкциите към Русия, те са взаимносвързани“. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев:

„И двете страни – и Русия, и Европейския съюз видимо имат необходимост от продължаване на своето сътрудничество в сферата на енергетиката. Само през последните два месеца след започването на войната Европейският съюз е заплатил 47 милиарда долара за енергоизточници на Русия, което означава, че наистина голяма част в прихода на бюджета на Русия се оформя от търговията с енергоизточници, най-вече с Европейския съюз, а що се касае за Германия, тя има водеща роля в този приход в бюджета на Русия. За последните два месеца Германия е платила над 9 милиарда за покупка на енергоизточници“.

„Колкото Европа се опитва да диверсифицира своите доставки на газ и на петрол от други източници освен Русия, толкова Русия използва тези средства, които получава, за финансиране на своите военни действия в Украйна, тъй като данните показват, че само за военните действия в Мариупол и тежките боеве там до момента руската армия е похарчила над милиард и двеста милиона долара“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Унгария ще наложи вето на ембарго върху руските горива

Унгария ще наложи вето на всяко европейско предложение, което води до ограничаване на вноса на енергийни източници от Русия, съобщи Блумбърг, цитирайки високопоставен министър в правителството на премиера Виктор Орбан. „Ясно сме заявили, че никога няма да подкрепим разширяването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия в областта на енергетиката”, […]