Милен Любенов: ГЕРБ не може да разчита на повече от 75 депутати

NetNews

Все още има протестна енергия с потенциал за протестен вот и панмедията няма да се отрази драматично върху избирателната активност. Ако партиите се фокусират само върху това, ще сгрешат генерално.

Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът Милен Любенов, цитиран от Фрогнюз.

“Важно е как икономически след изборите ще излезем от ситуацията с коронавируса. Темата с върховенството на правото и със завладяната държава ще бъде тест за партиите, които имат претенции да са изразители на протестните настроения“, допълни той.

Именно темата с върховенството на правото и реформата в прокуратурата би могла да обедини новите управляващи.

Според него по-реалистичният вариант за изход от изборите е обединяване на опозиционните партии.

“Партиите нямат интерес от нови избори, тъй като това изисква ресурси, а и малките партии ще искат да си вдигнат цената. Правителство ще има, макар че ще се състави трудно… Нашите политици трябва да проявят зрялост, че могат да преодоляват различията. Политиката е обща работа, изисква компромиси, коалиции. В цяла Европа управляват коалиции…”, обясни още политологът.

“Периферията на ГЕРБ се свива и при един фрагментиран парламент, какъвто се очаква, съставен от шест или седем формации, това означава, че дори да е първа политическа сила, ГЕРБ не може да разчита на повече от 75 депутати”, смята още политологът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Д-р Гълъбова: Защо отварят заведенията, а забраняват Шипка?!

"Не ни беше обяснено. Не разбрах защо бяха затворени моловете, а големите хранителни магазини, магазините за играчки, строителните хипермаркети – не. Вътре е манифестация. Отварят заведенията, забраняват мероприятията на Шипка…". Това заяви ефира на bTV психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. "Част от народопсихологията ни е да се съмняваме във всичко. Но […]