Министерството на отбраната прекрати процедурата за придобиване на бойни бронирани машини за Сухопътните войски

NetNews

Министерството на отбраната изпрати писма до фирмите „Патриа“ и „Дженерал Дайнамикс“, че прекратява процедурата за придобиване на бойни бронирани машини за Сухопътните войски. Ценовите предложения на двете фирми, допуснати до втория ѝ етап, значително превишават рамката, утвърдена от Народното събрание.

Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

До прекратяване на процедурата се стигна след като министърът на отбраната Красимир Каракачанов възложи на специална политико-военна работна група да проведе информативни срещи с представители на фирмите относно възможностите за намаляване на цените. От разговорите стана ясно, че това е невъзможно без съществена промяна на изискванията на тактико-техническите задания по проекта, които биха позволили на фирмите да предложат алтернативни технически решения при запазване на изискваните бойни способности на машините. В същото време евентуална промяна в изискванията пък би довела до дискриминиране на отстранените вече участници в процедурата.

Междувременно министърът на отбраната възложи на ръководството на държавното дружество „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД да проучи възможностите за организиране на съвместно производство на бойни машини на територията на България с максимално участие на българската отбранителна индустрия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Около 4000 ваксинирани с първа доза в Румъния са се заразили

Около 4000 румънци, ваксинирани с първата доза на ваксината, са се заразили с COVID-19, съобщи представителят на Румъния в Световната здравна организация (СЗО) Александру Рафила, цитиран от в. "Адевърул", предаде БТА. По думите на д-р Рафила са установени и 400-450 случая на заразени, които са били ваксинирани и с двете […]