Министърът обеща, че следващите ваксини няма да ги кара бус за кренвирши

NetNews

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID-ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „Пфайзер“ и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната. Това каза пред bTV здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отново нападна авторите на иронични коментари за кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите „разколебават и докосват страховете на българските граждани“. „В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили“, отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт. „Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество“, обяви Ангелов.

Тази сутрин министърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия. „При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре“, заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса. Неговата имунизация стана в препълнена с журналисти стая в МБАЛ „Света Анна“ в столицата. Колко безопасно е това в условията на пандемия? Министърът призна, че, макар да са използвали най-голямото възможно помещение, не са очаквали чак такъв медиен интерес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пробация за крадец, развял члена си

8-месечна пробационна процедура, включително задължително преминаване през курсове за професионална квалификация, ще изтърпи жител на Казанлък, който застана пред Темида за кражба на алкохол от търговски обект и последвало показване на половия си член на публично място. Кражбата е била извършена на 14 ноември 2019 година, когато неосъжданият до сега […]