Министърът: Стопаните от Садово ще бъдат компенсирани заради градушката

NetNews

Увредената реколта на стопаните от Садово ще бъде компенсирана, съобщи министърът на земеделието Иван Иванов в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Градушка унищожи напълно реколта на земеделците на 31 май, а те блокираха главния път Пловдив – Хасково в знак на протест, че не са изстреляни противоградни ракети заради прелитащ самолет.

Министърът на земеделието потвърди, че Центърът за контрол и на въздушното пространство е издал забраната в продължение на 15 минути и да не се извършва стрелба с противоградни ракети.

За съжаление за този прозорец от 15 минути, когато не са обработвани облаците, е паднала изключително сериозна градушка, добави той.

По думите на министъра на 13 юни предстои междуведомствена среща, за да могат да бъдат регулирани взаимоотношенията между Агенцията за борба с градушките и министерството на транспорта, за да бъдат минимално затворени тези прозорци, в които се налага забрана за изстрелване на ракети.

Тази година има предвиден бюджет в размер на 5 милиона лева за обезщетения срещу неблагоприятни климатични условия по схема за държавна помощ, съобщи още министърът на земеделието.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Десетки се събраха на ретро парад на коли от 30-те години и соца (СНИМКИ)

Парад на старинни и класически автомобили събра десетки почитатели на ретро колите пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Най-старите бяха автомобили от 30-те години на миналия век. По традиция бяха представени, както добре познати возила от времето на соца, така и истинска класика от САЩ и Западна Европа. Парадът продължи до […]