Министър Атанасов: Няма да си подам оставката

NetNews

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си, което породи много коментари и предизвика недоволство.

„Реших да направя тест и да се обърна директно към хората“, добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

Още по темата

10 апр 2022 12:35

616

9 апр 2022 11:55

206

„Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор „Култура“, каза още министърът.

Опитвам се да вкарам абсолютно пълна прозрачност и ясни критерии, които от 14 месеца в министерството явно се оказа, че липсват почти във всеки ресор, добави той. И изреди някои от постигнатите неща в сектор „Култура“:

„100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме“, каза министърът на културата.

Всичко за скандала около министъра на културата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Силна градушка удари Сливен

Силна градушка удари Сливен този следобед. Бурята в района е продължила около 15 минути. Наводнени са улици и дворове. Застудяването ще продължи, като утре сутринта се очакват отрицателни температури, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR. По публикацията работи: Красимир Ангелов Източник: https://dnes.bg