Министър Гьоков с оплакване от лошите условия за работа на социалната служба в Ямбол

NetNews

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьков е изразил недоволството си от условията на труд в Общинска дирекция „Социално подпомагане” – Ямбол. Това е станало по време на правителственото заседание от 5 май, при обсъждането на точката за връщането на бивши военни имоти на общината.

Сградата на Общинска дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол

Ето изказването на министър Гьоков от стенограмата на заседанието: „Съвсем наскоро бях във Варна, Бургас и Ямбол, в регионалните дирекции „Социално подпомагане“ и дирекции „Социално подпомагане“ – общинските дирекции. Например, в Бургас общината има присърце дейността на държавните служби, Агенция „Социално подпомагане“ ремонтира помещенията, предоставя им ги и те се помещават там. В Ямбол колегите работят при лоши условия. Когато предоставяме такива имоти би ли било възможно, към министър Караджов, някакво условие – да подобрят условията на работа. Защото, ние даряваме нещо добро за общината, държавна собственост, да поискаме нещо възмездно. То пак е за общината, защото обслужва хората от общината. Но, там условията са лоши. Ще търся някакво решение и сигурно не само там такова. Но, когато даряваме такива имоти безвъзмездно, да търсим някаква възмездност пак в полза на гражданите”.

Министър Гьоков при посещението си в Ямбол

Георги Гьоков бе на посещение в Ямбол в началото на май. Тогава той се срещна със социални работници от дирекция „Социално подпомагане“ и Домашния социален патронаж в града, с които разговаря за условията на труд, проблемите и новостите в работата, както и за увеличението на заплатите на служителите с 10% от 1 април.

Социалната службата в Ямбол ползва повече от 15 години общински имот, част от бивша детска градина, на ул. „Марко Бехар” № 2. Той е с площ близо 500 кв. м. и е предоставен за безвъзмездно управление на АСП, като договорът периодично се подновява. Последното такова подновяване е от началото на 2019 г.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марта призна за здравословен проблем след "Ергенът"

Макар от километри да си личеше, че Ерген N1 на България – Виктор Стоянов изпитва най-малкото силна симпатия към красивата художничка Марта Желязкова, в крайна сметка, майката на тийнейджърка му сподели, че все още не е готова за нова любов. Неговата реакция пък показа, че добре я е разбрал – […]