Мира Радева: Политиците опитват да играят зад гърба на избирателите

NetNews

"Има опит политиците да играят зад гърба на избирателите". Това каза пред БНР социологът доц. Мира Радева. Тя изрази учудване, че 40 дни преди изборите нищо не се случва: "Липсва истински политически дебат и липсва професионализъм във воденето на кампании.

"Не трябва всичко да се случва в последната минута, защото тогава емоционалният заряд на последното чуто изречение, едва ли не, може да се окаже решаващ", смята тя.

По думите на социолога избирателната активност е важна, защото при по-масово участие в изборите решаващо ще е мнението на т.нар. електорална периферия, която не принадлежи към една или друга партия: "Те са много голяма група – между 25 и 35 процента от избирателите".

Според доц. Радева социолозите се затрудняват дори да определят колко ще са партиите, представени в следващия парламент.

"Фундаменталният въпрос, а от него зависи много, е колко партии ще влязат в Народното събрание, а голям въпрос е и кои ще влязат", посочи Радева.

Тя определи два залога на изборите на 4 април – дали ГЕРБ ще успеят да удържат първото място и колко процента ще получи Слави Трифонов: "В зависимост от това ще стане ясно ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гранит Джака: Обидите към футболистите в социалните медии могат да убият футбола

Халфът на Арсенал Гранит Джака заяви, че обидите към футболистите в социалните медии са част от тенденция, която може да "убие футбола". Швейцарецът е получавал обиди на расистка основа от фенове. "Ако покажа какво ми пишат, ще трябва да затворя акаунтите си в социалните медии, всеки ще трябва да го […]