„МИР-19“ срещу COVID-19 – Русия регистрира лекарство срещу вируса

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
"МИР-19" срещу COVID-19 - Русия регистрира лекарство срещу вируса

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Русия е регистрирало инхалаторно лекарство за лечение на коронавирус под наименованието „МИР-19“, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

„Министерството на здравеопазването на Русия регистрира лекарство за лечение на коронавирусна инфекция „МИР-19“, разработено от екип на Вероника Скворцова в Държавния изследователски институт по имунология на Русия, се казва в изявлението.

Лекарството действа на генетично ниво – селективно потиска активността на жизненоважни вирусни РНК последователности, като същевременно не засяга човешкия геном.

„Действието на „МИР-19″ в генома на всички известни вирусни линии, включително на щама Омикрон, е установено. Не е идентифицирана нито една мутация. Това прави лекарството универсално срещу различни варианти на SARS-CoV-2“, отбеляза Скворцова.

Клиничните проучвания на лекарството са доказали неговата безопасност и ефективност. „МИР-19“ не засяга човешкия организъм, целта му е вирусът, съобщиха от пресслужбата. То няма странични ефекти. Лекарството е предназначено за инхалационно приложение в болнична среда./БГНЕС

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Politico: Ще бъде ли преначертана картата на Европейския съюз?

2022 г. може да се окаже годината, в която картата на Европейския съюз ще бъде преначертана. В продължение на години десните популисти печелеха позиции в по-новите страни членки на блока, вдъхновяваха крайно десни групи на целия континент и подклаждаха страхове за демократичното бъдеще на съюза. В Унгария министър-председателят Виктор Орбан […]