Мисис България взе медал от маратон в Пазарджик

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Носителката на титлата „Мисис България“ Роксана Кирилова бе специален гост на четвъртото издание на спортния празник „Пазарджик Run Lacrima“, който се проведе на 8 септември в парк "Остров-Свобода", съвместно с Община Пазарджик, фондацията на Роксана Кирилова „С любов към теб“ и Българската Федерация по Лека атлетика.

Роксана Кирилова се включи в инициативата по покана на кмета на град Пазарджик Тодор Попов и златното момиче, гимнастичката Ренета Камберова – Световна шампионка и олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016г., а сега мениджър на спорта в родния си град Пазарджик.

Роксaна демонстрира завидна спортна форма и се включи в 6 километровия маратон, а на финала получи медал.

Роксана Кирилова е основател на Фондация „С Любов към Теб“, която се занимава активно с благотворителна дейност и подпомага различни социални каузи.

Роксана Кирилова е тренирала лека атлетика и не спира ежедневно да спортува. Именно към спорта е насочена и инициативата „С любов към спорта“.

По време на „Пазарджик Run Lacrima“, Роксана Кирилова представи втората изложба „С любов към спорта“ по идея на нейната фондация.

След Варна, това е втората тематична изложба, която показва най-популярните и достъпни места за спорт в Пазарджик.

„Идеята ми е такива изложби да направим в много градове на България. Искам да покажа на хората, че желанието да спортуват трябва да е по-голямо от оправданието, че нямат средства“. На кадрите е „Мисис България“ Роксана Кирилова , а снимките са дело на фотографа Милен Торбев. Следващата изложба ще е в родния град на Роксана – Силистрa.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът Байдън обявява до часове новата стратегия срещу COVID-19

Очаква се съвещателното тяло на училищната система на Лос Анджелис да гласува изискване за ваксиниране срещу Covid-19 сред учениците на 12 или повече години с цел да се запази присъственото провеждане на учебната година. Гласуването е на фона на покачване случаите на Covid-19 сред децата в Съединените щати. Нагласите са […]