Митничари задържаха на Лесово над половин милион къса контрабандни цигари

NetNews

549 200 къса /27 460 кутии/ контрабандни цигари, укрити в камион с мебели, са задържани от митнически служители на граничния пункт Лесово, съобщиха от Агенция „Митници”. Общата стойност на иззетата стока възлиза на 162 073 лева. Шофьорът, който е турски гражданине, е задържан за срок до 72 часа.

На 05.10.2021 г. товарният автомобил с турска регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин. Според представените документи,  камионът е превозвал мебели от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. В хода на контролните действия при пролъчване със специализирана рентгенова апаратура са установени подозрителни зони в товара. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват между декларираните мебели 55 кашона, съдържащи 549 200 къса контрабандни цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол. Кашоните с цигари са били опаковани със защитно фолио по същия начин, както и превозваните мебели.

Образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. По случая прокуратурата е задържала за срок до 72 часа турския гражданин М. С. Той е обвинен за това, че противозаконно е пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели – 27 460 кутии цигари. Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Северна Македония готова да изпълни условие на България

Включването на българи в македонската конституция не противоречи на интересите на страната. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония. Македонското правителство разглежда българските условия за разрешаване на европейски преговори. Дипломатът смята, че има напредък. Реално българската държава променя своето искане за един народ в две държави. […]