Младен Маринов: Видяхме най-грозните реалности в задкулисието на политиката ни

NetNews

"Като народен представител напълно подкрепям решението на Специализираната прокуратура да се самосезира и да извърши проверка на скандала „500 k“. Този скандал извади наяве едни от най-грозните реалности в истинското задкулисие на българския политически живот, наречено „партии на промяната“. Това пише във Фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов и депутат от ГЕРБ изрази подкрепа към спецпрокуратурата по повод скандала с Татяна Дончева и ИТН.

"Към какво са имали намерение да ни променят тези партии, надявам се, ще стане ясно след действията на компетентните прокурори. Без да взема страна в скандала между депутатите от ИБНИ и ИТН, нашата парламентарна група ще предложи създаването на анкетна комисия в Народното събрание, ако, разбира се, държавният глава не го разпусне в следващите дни", пише Маринов.

"Днес, ние декларирахме това наше намерение и от трибуната в пленарната зала. Призовавам служебното политическо ръководство на МВР, ако в хода на проверката получи указания за извършването на съответните следствени действия по скандала, да положи поне същите усилия като тези, с които бяха преследвани и репресирани кметовете, общинските ръководители и симпатизантите на ГЕРБ по време на последната предизборна кампания!", пише още бившият вътрешен министър.

В последните дни стана ясно, че Татяна Дончева се е срещала с депутата от ИТН Радостин Василев и по време на срещата е изписвала на листче "500К". Това бе прочетено от анализатори като 500 000 лева и в публичното пространство се лансираха подозрения, че е предлагала подкуп, като е искала да разцепи партията на Слави Трифонов. Дончева отхвърли подозренията и заяви, че ще си потърси правата в съда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съперникът на ЦСКА в турнира за Купата на България е вече ясен

Хебър (Пазарджик) победи Витоша (Бистрица) с 4:1 след продължения и вече гледа към следващия етап от турнира за Купата на България. Срещата предложи равностоен двубой до 90-ата минута, но в продълженията футболистите на Николай Митов сразиха своя съперник с три гола в рамките на 15 минути. Голмайсторът на Хебър Живко […]