Мнението на гражданите не е меродавно, смятат от „Пряка демокрация” на кмета Ревански

NetNews

„Не смятам, че ще бъде меродавно мнението /на гражданите/, ако наистина се допитаме за това в какво бихме могли да инвестираме парите от евентуален такъв заем“. Това заяви вчера на заседанието на ОбС – Ямбол Ив. Христов от „Пряка демокрация” – управляващата в момента партия в града.Изказването му бе във връзка с гласуваното решение общината да изтегли заем от 9 млн. лв. и дебатите около това дали да се направи обществено допитване или референдум по въпроса.

В залата няколко пъти бе коментирано, че не е нормално да се правят анкети дали общината да купи Брънековата къща за 130 хил. лв., а да не се питат хората за кредита, който е многократно по-голям, както и за обектите, които да се финансират с него. Беше напомнено и че кметът В. Ревански дойде на власт със заявката именно да се допитва пряко до мнението на гражданите, както подсказва и името на политическата формация.

Според съветника Ивайло Христов обаче, който е и председател на постоянната комисия по териториално устройство,”има неща, за които можем да послушаме мнението на гражданите, има и неща, за които ние да решим, все пак затова сме се събрали. Тук има експертиза в широк план и ако те /гражданите/ решават за всичко, трябваше да решават наистина за всичко”.

Каква е експертизата на съветника личи от изказването му. Но каквото и да е искал да каже с думите си, повече от ясно е, че не счита за редно да се питат хората за заема. На същото мнение бе и председателят на ОбС Антон Шиков, който изобщо не допусна до разискване и гласуване предложението дали да се организира обществено допитване или референдум.

Кметът Ревански пък изобщо не коментира този въпрос. От изказването му стана ясно само това, че много бърза да изтегли заема, защото, както и той самият заяви „както във бизнеса така и в обществената работа побеждава не по-силният, а по-бързият”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Официално: Бразилия ще е домакин на Копа Америка

Бразилия потвърди домакинството на Копа Америка през това лято. Това стана със специално съобщение в „Туитър“ на генерал Луис Едоардо Рамос, който е шеф на кабинета на президента Жаир Болсонаро. Мачовете ще се играят на „Маракана“ (Рио де Жанейро), „Мане Гаринча“ (Бразилия), „Арена Пантанал“ (Куяба) и Естадио Олимпико“ (Гояниа). Самият […]