Бакалов: Заслужаваме си здравеопазването, всички точат Касата

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Болниците са търговски дружества, има шефове на държавни болници милионери, сестри с по 700 лв. заплата, и някои лекари са с по 1000 лева. Това коментира във фейсбук журналистът Иван Бакалов.

Ето какво пише той:

"Частни болници източват националната здравна каса, вместо да ги отбият и да ги пратят в частни застрахователни фондове (както е примерно във Великобритания и други капиталистически страни).

И фармацевтични фирми източват касата – към 35% от нея отива за лекарства, по-скъпи у нас, отколкото по света.

В болниците надписват лечения, назначават ненужни изследвания или за несъществуващи болести, за да точат от касата. Пътеките им не стигат, лъжат и мажат. Взимат пари от пациенти, и когато са здравно осигурени. Правят и излишни операции и процедури.

И за това няма репортажи в телевизиите Вместо това – що така казал министър Кацаров за "Пирогов", пък какво му отвърнал Балтов. И за това се карат в социалните мрежи.

Заслужаваме си здравеопазването…

И няма да се оправи, веднага скачат защитници на това положение."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Люба Кулезич: Агонията и сбогуването ще са дълги

Агонията и сбогуването ще са дълги. Не знам дали това е фалстарт. Слави Трифонов и преди е казвал хубави думи за Сакскобургготски и управлението му, че медиите тогава са били много по-свободни, цивилизовани, застана зад кандидатурата на Меглена Кунева за президент, независимо от всички нейни по-късни превъплъщения. Струва ми се, […]