Татяна Кристи: До Кьовеши Гешев изглежда като малоумен милиционер, завършил помощно училище

NetNews

Мнение на влогъра Татяна Кристи

Изгледах брифинга на Лаура Кьовеши пред българските медии. Знаете ли кое най-много ми хареса? Че Кьовеши е ужасно скучна, скучна в добрия смисъл на думата – толкова скучна, колкото трябва да бъде всеки прокурор. Тя е като една безизразна кукла – монотонна и лишена от емоции. Такава каквато трябва да бъде един прокурор. Тя не се заиграва с популистки ремарки, не се прави на интересна, не се опитва да поучава, назидава или да се хареса. Тя е като един прекрасен прокурорски сфинкс, който говори сякаш сече по камък – точно, кратко, ясно, монотонно, без нищо излишно.

Кьовеши подчерта, че не я интересуват субективни понятия като „вярвам, надявам се, очаквам…“ и натърти, че единственото, което я интересува са фактите и закона. Кьовеши каза, че не е нейна работа да раздава правосъдие, а да анализира факти и да ги представя като обвинения. Толкова е прекрасна в липсата на ѝ драма и на циркаджийски номера, на които сме се нагледали в изказванията на българската прокуратура и политиците от доскорошната крадлива власт, че ми се иска да я прегърна.

До Кьовеши гешев изглежда като малоумен милиционер, завършил помощно училище, който се опитва да се прави на интересен и да говори пълни глупости – като участник в некадърно телевизионно шоу, направено за примитиви като самия него, който дори не е научили английски език, за да комуникира с хора, извън периметъра на зайчарника.

Кьовеши дойде и показа как трябва да изглежда и говори един независим прокурор. Затова, когато тя бе номинирана – управлението на мутри-обединени, начело с герб, се опитаха да блокират кандидатурата ѝ, чрез своите калинки в европейските институции. Но ще дойде Видов ден за българските крадливи корумпета, защото по-голямата работа вече е свършена от българските независими медии и граждански организации. Остава кражбите да бъдат легитимирани от европейската прокуратура и съд с адекватни присъди за всички заслужили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Витанов: Отивайте на българското море

Всички области на страната са в зелената зона по отношение на разпространението на коронавирусната инфекция. Това съобщи във фейсбук математикът на закрития НОЩ проф. Николай Витанов, който редовно пубикува актуални данни за епидемията в социалната мрежа. "Днес ще започна с една много добра новина. Обикновено не показвам картите на риска, […]