Могат ли бременните жени да ползват вибратор?

NetNews

Може ли да се ползва вибратор от бременна жена? Какви са рисковете? Все пак, дори бременна, жената си има нужди и желания, а здравето и удобството ѝ са на първо място. Sexwell обяснява как се променя женското тяло и сексуалното желание по време на бременност.

Бременност: първи триместър

През първия триместър е обичайно жената да понижи или дори изцяло да загуби либидото си. Причината е в драматичните промени, които претърпява тялото. Те преместват фокуса от обикновените удоволствия в живота, т.е. секса и мастурбацията, към справяне с физическите неудобства като сутрешното гадене и емоционалните промени.

Бременност: втори триместър

През втория триместър при голяма част от жените се наблюдава възвръщане на либидото. Сутрешното гадене бавно отслабва и дамите започват да свикват с промените в тялото си. Наблюдава се и увеличаване на притока на кръв от кръста надолу, което прави интимните органи по-чувствителни.

Бременност: трети триместър

През третия триместър либидото на бременната жена отново може да намалее. Коремът е станал по-голям, гърдите са подути и / или възпалени, често се усеща чувство на умора, а от допълнителната тежест има и болки в гърба. Всичко това може да намали сексуалното желание.

Важно е да се отбележи, че всички бременности са различни и че жените могат да имат различни преживявания и сексуални желания през различните тримесечия.

Бременност и секс играчки: Можете ли да използвате вибратор, докато сте бременна?

Както бе споменато, в определени моменти гениталният кръвопоток по време на бременност се засилва. Какво означава това? Интензивни оргазми! Всъщност някои жени дори признават, че са преживели най-добрите си и най-лесно получени оргазми, докато са били бременни. Други обаче смятат, че стават твърде чувствителни, до степен нетърпимост.

Много е важно наблюдаващият ви лекар да потвърди, че получаването на оргазъм няма да навреди на вашата бременност.

Поддържайте вибратора си чист

Ако сте получили зелена светлина от професионалист за използване на секс играчки, важно е да поддържате вибраторите си напълно чисти по време на бременност (всъщност, това е добре да се прави винаги), като ги измивате преди и след употреба.

Ако използвате секс играчка, която не е почистена, има риск от разпространение на бактерии. Използването на чисти секс играчки също помага за предотвратяване на вагинални инфекции.

Използвайте внимателно своя вибратор по време на бременност

Бременните жени трябва да бъдат внимателни и доста нежни по време на мастурбация. Хубаво е да се избягва дълбокото проникване и вибраторите с остри ръбчета. Няма риск да увредите плацентата или бебето, това е просто предпазна мярка, за да предотвратите евентуален допълнителен дискомфорт.

При ползване на вибратор е възможно да се появят и крампи, които не са опасни, но могат да причинят известна болка, така че бъдете подготвени.

Кога е добре да не се използва вибратор по време на бременност?

За жени, които имат усложнения като предлежание на плацентата, повече от един плод, инфекции на пикочопроводните пътища, цервикална слабост, ниско разположена плацента, вагинално кървене и възможност за преждевременно раждане, се препоръчва да се въздържат от използване на секс играчки и секс като цяло. За да потвърдите тези диагнози и да получите съобразени с тях съвети обаче, е важно да посетите Вашия лекар.

Освен това трябва да сте по-щадящи с вибратора си през първия триместър, тъй като това е прозорецът, в който спонтанният аборт е най-висок. Това по никакъв начин не означава, че използването на вибратор по време на бременност директно ще доведе до спонтанен аборт. Просто човек трябва да бъде много внимателен и да се увери, че всички играчки са почистени преди употреба, за да не се предизвика инфекция.

Може ли оргазъм да предизвика раждане?

Казват, че получаването на оргазъм може да предизвика раждане. Това всъщност е вярно, тъй като оргазмът е вид контракция на матката. Най-добрият съвет е да правите всичко умерено и с благословията на наблюдаващия бременността лекар.

Въпреки че повечето жени не биха имали проблем да използват секс играчки или да правят секс по време на бременност, винаги се препоръчва да се консултирате с вашия личен лекар, акушерка или гинеколог. Те ще определят състоянието на вашата бременност и в крайна сметка ще бъдат тези, които могат да ви дадат зелена светлина, когато става въпрос за постигане на сексуално удоволствие в този вълнуващ момент от живота ви!

Важно: Тази статия не е равностойна на медицинска консултация. Ако има възможност да сте бременни, имате пейсмейкър, диабет, флебит или тромбоза, трябва да се консултирате с медицински специалист относно риска от образуване на кръвни съсиреци, преди да използвате каквито и да е лични масажни продукти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йодегор поиска да напусне Реал Мадрид

22-годишният норвежки халф Мартин Йодегор е пожелал да напусне Реал Мадрид, твърди As. Той е отправил искане да бъде даден под наем. Йодегор се е почувствал разочарован от отсъствието си в групата на треньора Зинедин Зидан за мача с Алкояно от турнира за Купата на Испания. Според информациите той е […]