Моди към Путин: Не е време за война

NetNews

Индийският премиер Нарендра Моди каза в петък на руския президент Владимир Путин, че сега не е време за война, когато продоволствената сигурност, недостигът на торове и горива са сред основните проблеми на света в момента, цитира думите му Ройтерс.

„Знам, че днешната епоха не е епоха на война и съм говорил с Вас по телефона за това“, каза Моди на Путин в кулоарите на срещата на върха на блока за регионална сигурност в Узбекистан, добавяйки, че демокрацията, дипломацията и диалогът поддържат света единен.

Путин заяви, че разбира опасенията на Моди относно войната в Украйна. „Знам за Вашата позиция относно конфликта в Украйна и знам за Вашите опасения. Искаме всичко това да приключи възможно най-скоро.“

„Ще направим всичко възможно това (войната в Украйна-бел.ред.) да спре възможно най-скоро“, декларира Путин, като в същото време изрази съжаление, че „отсрещната страна, ръководството на Украйна, обяви, че се отказва от преговорния процес“, „заяви, че иска да постигне целите си с военни средства,“ цитира думите му ТАСС.

Руският лидер увери своя колега, че ще информира своевременно индийските си партньори за случващото се в Украйна.

„Нашата търговия се разраства, благодарение на Вашите допълнителни доставки на руски торове за индийските пазари, които са нараснали повече от осем пъти. Надявам се, че това ще бъде голяма помощ за селскостопанския сектор на Индия“, каза Путин.

Припомняме, че Индия е важен търговски партньор на Русия, включтелно закупувайки руски оръжия. Ролята на Ню Делхи се увеличи след началото на войната в Украйна, защто Индия увеличи покупките на руски петрол и ако заедно с Китай не се съгласи да спазва наложения от страните от Г-7 таван на цената на руския петрол , то тази мярка може практически да не сработи.

Прави впечатление засега ловката навигация на Ню Делхи в бурните води на глобалната геополитика. Присъствието на Индия от двете страни на глобалното геополитическо разделение не може да не се набива на очи. И САЩ и Русия се опитват да запазят Индия в своята орбита или поне да не я пуснат в чуждата. Различните ползи от контактите с разделения в момента свят предоставят възможности, които изискват политическа предпазливост и ловка дипломация от индийското ръководство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Моника Валериева лъсна в лесбийско порно (ВИДЕО 18+)

В интернет не може да се покрие нищо, ако си популярен човек, а и не само. Всеки един от нас оставя дигитален отпечатък, който ще се пази доста дълго време. Същото важи и за Моника Валериева, чиято кариера стартира със сериозни порции голота и скандали. Каналът Vbox7 публикува старо, но […]