„Монбат“ купи тyнизийcĸи пpoизвoдитeл нa бaтepии

NetNews

„Монбат“ ще придобие контролен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии Tunisian Company of Batteries NOUR. Това съобщи българската компания чрез БФБ – София.

Решението е взето след обсъждането на резултатите от проведено предварително проучване (due diligence) включващо финансова, техническа и оперативна проверка извършена през 2020 и 2021 година, както и на направения бизнес план и прогнозен паричен поток.

Финансирането на придобиването се планира да се осъществи със средства от набраната емисия облигации ISIN BG2100023170 и собствени средства.

Cтoйнocттa нa cдeлĸaтa нe ce пocoчвa.

Придобиването на NOUR е в съответствие със стратегическите цели на „Монбат“ за създаването на собствена производствена база и разширяване на пазарното присъствие в Северна Африка и Близкия Изток в това число, но не само Тунис, Алжир, Либия.

Съветът на директорите одобри предложения от оперативния екип Договор за покупка на акции. Договорът предвижда „Монбат“ да придобие общо до 720 000 броя акции с право на глас или 60% от капитала на Tunisian Company of Batteries NOUR.

Транзакцията по придобиването ще се осъществи на два етапа като първо ще бъдат придобити и платени акциите от уговорената в договора цена представляващи 23% от капитала на NOUR, а останалите 37% ще бъдат придобити и платени в срок до 31.12.2021.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младите „технократи“ превзеха този имотен пазар

Голямото количество пари, които бяха инвестирани през 2020 г. в технологичния сектор в Израел, частично достига до местния пазар на недвижими имоти. „Ситуацията до голяма степен обуславя ръста на пазара, както по отношение на цени, така по отношение на сделки“, коментират местни анализатори. В Тел Авив също така се наблюдава […]