Монета за Дейвид Боуи полетя към Космоса

NetNews

Монета от пет британски лири, изсечена в памет на покойната поп икона Дейвид Боуи, бе изпратена с полет в стратосферата, съобщи ДПА.

Британският Кралски монетен двор публикува видеозапис, показващ как възпоменателната монета полита към Космоса, достигайки височина от над 35 000 метра.

Записът е част от рекламна кампанията на монетния двор за колекция от монети в чест на Боуи, които няма да влизат в обращение и ще могат да се купуват от фенове и колекционери онлайн.

Боуи е известен с вдъхновението си от Космоса, което намери израз в негови хитове като "Space Oddity," "Starman" и "Life on Mars?".

Роден в Южен Лондон през 1947 г., Боуи имаше успешна кариера като певец и актьор. През 70-те години на миналия век той твори в Берлин, където издава три албума. Той почина в Ню Йорк на 69 г. през 2016 г., след като осемнадесет месеца по-рано бе диагностициран с рак на черния дроб.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП: Никога не сме месили в решенията на президента

"Определяне дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция. За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива", се казва в позицията на Изпълнителното бюро на БСП относно определената от президента дата за провеждане на парламентарните […]