Морисън: Отнехме визата на Джокович, за да защитим трудно извоюваните успехи

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Морисън: Отнехме визата на Джокович, за да защитим трудно извоюваните успехи

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън заяви, че правителството му е канселирало визата на Новак Джокович за втори път, за да защити страната от „трудно извоюваните успехи“ срещу пандемията от коронавирус.

„Австралийците направиха много жертви по време на тази пандемия и с право очакват резултатът от тези жертви да бъде защитен“, сподели той в свое изявление. Припомняме, че по-рано през деня визата на световния номер 1 бе анулирана за втори път, като той е изправен пред депортация. Решението на имиграционния министър Алекс Хоук означава, че сърбинът няма да има право да получи нова австралийска виза в следващите три години, освен при определени обстоятелства.

Междувременно, един от водещите имиграционни адвокати – Кристофър Левингстън, е на мнение, че Джокович може да подаде молба до Федералния съд за разпореждане за спиране решението на министъра. „Джокович е изключително добре снабден и има компетентен екип около себе си. Той може да остане и да се бори или да си тръгне“, коментира Левингстън.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двама откраднаха картина от офиса на Янка Такева

Снимка: БГНЕС Двама мъже са обвинени за кражба на картина от обществена сграда. Престъплението е било осъществено в следобедните часове на 7 януари. Произведението на изкуството е било окачено в коридора на сградата на Синдиката на българските учители, която е със свободен достъп. Дългогодишен председател на синдиката е Янка Такева. […]