Москва обвинява: Продължават провокациите във въздушното пространство над Сирия

NetNews

Авиацията на коалицията от западни държави, ръководена от САЩ, продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия. Тя извършва полети в нарушение на въздушното пространство на страната. Това заяви в петък контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на Руския център за помирението на враждуващите страни, цитиран от „Интерфакс“.

„В района на Ал-Танф бяха регистрирани пет нарушения на ден от двойка изтребители F-15, двойка щурмови самолети A-10 Thunderbolt и един многоцелеви безпилотен летателен апарат MQ-1C на коалицията“, отзад каза адмиралът.

Той подчерта, че с подобни действия коалицията продължава да създава опасни предпоставки за инциденти, а също така утежнява обстановката в сирийското въздушно пространство.

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци. Москва не пропуска да критикува действията на Запада в Сирия. В същото време и редовно помага на Дамаск с удари срещу неговите врагове в страната.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В понеделник Румен Радев ще сезира КС заради промените в Конституцията

Държавният глава Румен Радев обяви, че в понеделник ще сезира Конституционния съд заради промените в Основния закон. Това съобщи самият той на традиционния богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия пред Паметника на незнайния войн в София, цитиран от БНР. Източник fakti.bg.