Московското летище „Внуково“ намаля работното време под удара на санкциите

NetNews

Ограниченията върху руската авиация, наложени заради войната в Украйна, са довели до свиване на персонала и намаляване на възнагражденията на летище „Внуково“ – третото по големина в руската столица, съобщиха днес руски медии, цитирани от ДПА.

Според информация на летищното ръководство авиовъзелът, разположен югозападно от Москва, е обслужил 990 000 пътници през март, което е спад с около 19 процента спрямо същия месец на миналата година.

На летището работят общо около 6000 души, от които 3500 са пряко свързани с дейността му.

Намалените работни часове и съответното свиване на възнагражденията имат за цел да предотвратят съкращения на персонал. Въпреки това на 30 процента от служителите е било дадено предизвестие, съобщиха руски медии. Летищните власти, цитирани от ТАСС, уточниха, че се планират съкращения на по-малко от 150 души или под 5 процента от персонала.

Ситуацията е подобна и на двете по-големи московски летища – „Домодедово“ и „Шереметиево“, както и на други аерогари в Русия, допълва ДПА.

ЕС, САЩ, Канада и още редица страни затвориха въздушното си пространство за руски самолети в отговор на инвазията в Украйна. Полетите в самата Русия също силно за намалели и няколко летища в южните райони на страната спряха работа, припомня ДПА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Волната пеперуда Кати записва нова песен

Изпълнителката на чалга хита от зората на лекия жанр – „Волна пеперуда“ Кати обяви, че подготвя нова песен за радост на своите фенове, написа хотарена. Кати се завръща след близо две десетилетия пауза в кариерата си. Перничанката признава, че нма желанието отново да се върне на сцената, но държи да […]