МРРБ отпусна финансиране за завършване на улица „Индже войвода“ в Ямбол

NetNews

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри отпускането на финансова подкрепа за полагане на два пласта неплътен и плътен асфалтобетон ул. „Индже войвода“, съобщиха от община Ямбол. Общият размер на отпуснатите финансовите средства е 650 000 лева, като 350 000 лева вече са преведени към сметката на общината, а останалата част ще постъпи след приключване на довършителните дейности.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Припомняме, че строителното разрешение за обекта е издадено през 2014 година. За ремонт и разширение на улицата тогава са отпуснати 1.5 млн. лв. от кабинета „Орешарски”, въпреки че проектната стойност е значително по-голяма и е ясно, че финансирането е недостатъчно. Поради тази причина ремонтните дейности остават недовършени. На улицата е положена асфалтова основа за осигуряване на нейната проходимост и възможност за ползване. Предварително е изградена канализационна система за отводняване, положени са кабели за ел. осветление и са оформени тротоари.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Премиерът Кирил Петков назначи още трима заместник-министри

Снимка: БГНЕС Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри, съобщиха от Министерския съвет. Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Цеков е магистър по „Право“ от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава и следдипломна квалификация по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна […]